nowy tydzień uznaje za rozpoczęty z uśmiechem na twarzy;)
wczorajsze łowy książkowe zakonczyły się kupnem 5 książek gdyż nie mogłam się zdecydować;D
moje nowe nabytki to; " cień wiatru" , " zdrowe grzechy" , "dlaczego mężczyźni kochają zołzy", "służące"
i "niebezpieczna terapia" .
jak widać każda książka innej kategorii ale ja lubie takie mieszanki;p
zatem czekaja mnie dlugie wieczory z gorącą herbatką i ksiązka w ręce...
nocna jaglanka gotowana na mleku z aromatem rumowym z kefirem, borówkami i brzoskwinią ufo, ogrodowe jabłuszko
Lubie nocne jaglanki, pyszne dodatki dobralas :)
OdpowiedzUsuńale mam ochotę na jaglankę, tak dawno nie jadłam! ta wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńdobre książki :D ja niedługo wybieram się do cywilizacji i chyba też zrobię napad na empik.
OdpowiedzUsuńjaglanka? nigdy nie jadłam, a ciągle na nią wpadam. chyba trzeba spróbować w końcu :>
aromat rumowy na pewno nadał jaglance charakteru! a śniadaniowe owoce porywam! ^^
OdpowiedzUsuńJakie zdrowe śniadanko:-)
OdpowiedzUsuńJuż bardzo dawno nie jadłam jaglanki...
A zakupy książkowe bardzo udane:-)
jaglanka pycha ..aromat trochę mniej ;)
OdpowiedzUsuńale reszta pychotka ;D
Moja ulubiona kaszka, ale zdecydowanie najbardziej ją lubię w formie "na sypko" ^^
OdpowiedzUsuńjuż kilka razy o tym pisałam: podprażam kaszkę w rondelku, aż zacznie ładnie pachnieć, zalewam wodą dosypuję soli i mieszam tylko RAZ. Potem gotuję pod przykryciem jakieś 12 minut, wyłączam gaz i zostawiam aż wchłonie resztę wody i zmięknie pod wpływem własnego ciepła
UsuńO, ile książek :> Napisz koniecznie, czy Ci się podobały, bo chciałam ostatnio kupić właśnie "Cień wiatru" i "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy".
OdpowiedzUsuńA śniadanko pyszne, jaglanka to jedna z moich ulubionych kasz. ;>
czytałam "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", ale już nawet nie pamiętam, czy mi się podobała, jakoś nic poza tytułem nie zapadło mi szczególnie w pamięc:p
OdpowiedzUsuńjaglanki nocnej jeszcze nigdy nie jadłam, zawsze gotuję z rana, ale to niezły patent jest! i ciekawa jestem jak z aromatem rumowym smakuje:>
Pyszniutka jaglanka. Wspaniałe dodatki. Cud miód i orzeszki! ;>
OdpowiedzUsuń